HÄRKISPIIRAKKA



En ole aikaisemmin käyttänyt härkistä leipomisessa, muussa ruuanlaitossa kylläkin. Piirakan täytteeksi se sopii erittäin hyvin. Pääsin tässä maistattamaan tuotostani myös vierailijoille ja hyvin näytti kelpaavan. Härkistä pystyy maustamaan monella eri tavalla.

Piirakka maistuu herkulliselta maissilastujen ja tomaattikastikkeen kanssa!

HÄRKISPIIRAKKA

Pohja:

1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
125 g laktoositonta voita
3 rkl kylmää vettä

1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.
3. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa täytteen teon ajan.


Täyte:

1 pkt (250g) maustamatonta härkistä
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
3 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 prk (100g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 dl paseerattua tomaattia
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

2 dl laktoositonta kermaa
3 kananmunaa
175 g juustoraastetta esim. mozzarellaa

1. Pilko sipuli ja kuullota paloja öljyssä. Lisää joukkoon härkis ja paista sekoitellen.
2. Lisää joukkoon valkosipulimurska, chilikastike, pilkottu aurinkokuivattutomaatti, paseerattu tomaatti ja tuorejuusto. Anna kypsyä 10 min, välillä sekoittaen. Lisää suola ja mustapippurirouhe.
3. Sekoita erillisessä kulhossa kerma, kananmunat ja juustoraaste.
4. Öljyä kevyesti piirakkavuoka (26 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Levitä härkisseos piirakan pohjalle.
6. Lisää kerma-kananmuna-juustoseos.
7. Paista 175 C, n. 45-50 min. Peitä piirakka tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa, jos pinta meinaa tummua liikaa.

Helppo tomaattikastike

1 prk tomaattimurskaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
Kourallinen pilkottua tuoretta basilikaa

1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.


Tarjoa piirakka maissilastujen, tomaattikastikkeen ja vihersalaatin kanssa!




Kommentit