MUSTIKKARAAKAKAKKU


En ole koskaan aikaisemmin tehnyt raakakakkuja, sillä olen luullut niiden tekemisen olevan työlästä. Itse asiassa raakakakku valmistuu yhtä nopeasti kuin tavallinen liivatepohjainen juustokakku.

Ripottele kakun pinnalle pakastemustikoita, lakritsisoituja taatelinpaloja, cashew-pähkinärouhetta ja pakastekuivattua mansikkaa - todella herkullista!

MUSTIKKARAAKAKAKKU

Pohja:

2,5 dl paloiteltuja kuivattuja taateleita
1,5 dl mantelijauhoa
2 rkl kookoshiutaleita
Ripaus suolaa

1. Soseuta pohjan ainekset tasaiseksi massaksi.
2. Painele taikinamassa ohueksi pohjaksi leivinpaperoidun irtokakkupohjavuoan (20 cm) pohjalle.

Täyte:

100 g cashew -pähkinöitä
1 kypsä banaani
3 dl pakastemustikoita
1 rkl sitruunamehua
1 dl kookosöljyä

1. Liota casheweita kylmässä vedessä jääkaapissa väh. 1h, mielellään yön yli.
2. Valuta vesi casheweista. Hienonna ne monitoimikoneella, lisää joukkoon banaani, mustikat ja sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi seokseksi.
3. Sulata kookosöljy, esim. vesihauteessa.
4. Sekoita rasva täytteeseen. Kaada täyte kakkupohjan päälle.
5. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 h.

Lakritsisoidut taatelit

7 kpl kuivattua taatelia pilkottuna
1 tl raakalakritsijauhetta

1. Sekoita pilkotun taatelin joukkoon lakritsijauhe.




Kommentit