BATAATTIRIESKAT


Näiden rieskojen ohje on alunperin K-ruoka -osiossa. Bataattirieskat ovat todella helppotekoiset. Työläin vaihe on bataattien kuoriminen ja paloittelu. Muuten vain kaikki ainekset sekaisin. Kannattaa tehdä kerralla isompi annos, sillä rieskat pystyy pakastamaan. Ota rieska pakasteesta suoraan paahtimeen ja nauti herkku lämpimänä, esim. itsetehdyn mustapippurilevitteen kanssa. Levitteen ohjeen löydät Pippuripyreen sivulta.

Ohjeessa bataattisoseen voi korvata lanttusoseella.

BATAATTIRIESKAT 10 kpl

400 g bataattisosetta
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

1. Kuori ja paloittele bataatti. Keitä bataattipalat kypsäksi.
2. Kaada keitinvesi pois ja survo bataatti soseeksi.
3. Lisää suola ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperoidulle pellille. Painele nokareet jauhotetuin sormin halkaisijaltaan n. 10 cm rieskoiksi.
5. Paista 225C, n. 15 min.

Kommentit