VAAHTOKARKKIMOUSSE



Herkullisen pehmeä vaahtokarkkimousse ei ole niin makeaa, kuin voisi luulla. Vaahtokarkkimousse sopii hyvin myös kakkujen täytteeksi. Reseptissä mascarpone-juuston voi korvata tuorejuustolla tai maitorahkalla.

VAAHTOKARKKIMOUSSE 6:lle

1,5 dl laktoositonta maitoa
150 g vaahtokarkkeja esim. Haribon minis
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 prk (250g) laktoositonta mascarpone juustoa

1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kuuman maidon joukkoon vaahtokarkit. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna seoksen jäähtyä.
2. Vaahdota kerma.
3. Vatkaa mascarpone-juusto jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen.
4. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
5. Annostele annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.



Kommentit