SALMIAKKITOFFEE


Näiden toffeiden resepti on alkujaan Dansukkerin, tosin nimeltään lakritsitoffee. Tätä herkkua on erittäin helppo valmistaa. Annoksesta tulee reilusti yli 40 toffeeta.

Salmiakkimixerin tilalla voit käyttää esim. pähkinärouhetta.

SALMIAKKITOFFEE

2 dl laktoositonta kuohukermaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g laktoositonta voita tai margariinia
2 rkl salmiakkimixeriä (Haganol)

Päälle: turkinpippurirouhetta tai rouhittua Noitapilli -karkkia.

1. Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen n. 20 min tai kunnes seos sakenee.
2. Jaa seos pieniin alumiinisiin makeisvuokiin ja nosta jääkaappiin.
3. Ota toffeet huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua.

Vinkki: Kaada seos ennen annostelua nokalliseen kannuun, jolloin vuokien täyttäminen on helpompaa.


Kommentit