TOMAATTIKASTIKE



Tämän tomaattikastikkeen ohje on alunperin Saku Tuomisen ideoima kastike pizzalle. Tomaattikastike käy muuhunkin ruuanlaittoon. Itse olen käyttänyt tätä kastiketta, mm. jauhelihakastikkeen pohjana. Alkuperäisestä ohjeesta olen vähentänyt suolan määrää. Basilikan suhteen alkuperäisessä ohjeessa puhutaan kourallisesta, itse käytin 0,5 dl.

Kastike on suhteellisen nestemmäistä. Jos pidät hieman tiiviimmästä kastikkeesta, voi osan tomaattisäilykkeen nesteestä jättää pois.

TOMAATTIKASTIKE

2 tlk kuorittuja tomaatteja
2,5 tl suolaa
1,5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa

1. Kaada tomaatit, suola ja öljy kannelliseen astiaan. Murskaa tomaatit haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Lisää joukkoon halkaistut valkosipulin kynnet ja silputtu tuore basilika. Sekoita ainekset (älä käytä enää sauvasekoitinta).
3. Anna maustua n. 2-3 h jääkaapissa tai kastike voi maustua jääkaapissa yön yli.
4. Kun käytät kastiketta, ota ensin pois valkosipulinkynnet.


Kommentit