SITRUUNARISOTTO


Ohje on alunperin ollut Yhteishyvän -resepteissä. Tässä ohjeessa olen jättänyt kurkuman pois ja parmesaanijuuston tilalla käytin Oltermanni -juustoa, kun muuta ei ruuan tekohetkellä ollut saatavilla. Ja hyvältä maistui! Sitruunarisotto on herkullista ihan sellaisenaan, mutta sopii todella hyvin tarjottavaksi esim. paistetun kalan kanssa.

Risoton valmistaminen ei ole laisinkaan niin vaikeaa, kuin voisi kuvitella!

SITRUUNARISOTTO 4:lle

8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1 dl juustoraastetta, esim. parmesaani tai Oltermanni
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
Ripaus mustapippurirouhetta
Suolaa

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuoriosa ja purista mehu.
2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot.
3. Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa kattilassa. Lisää sipulien joukkoon riisit ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
4. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on haihtunut.
5. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on n. 18 min. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.
6. Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustoraaste, sitruunakuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta.
7. Mausta mustapippurirouheella ja tarkista maku.
8. Lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa.
9. Ripottele halutessa pinnalle juustoraastetta ja/tai mustapippurirouhetta.

Tarjoa heti!


Kommentit