RUNEBERGIN KAKKU


Runebergin torttu on yksi kuuluisimmista klassikkoleivonnaisista. Perinteisten torttujen sijaan voi Runebergia juhlistaa leipomalla yksi isompi kakku. Tämä ohje on alunperin K-ryhmän ruokaresepteistä. Tässä ohjeessa on taikinasta jätetty pois karvasmanteliöljy.

Kakun voi halutessa kostuttaa punssi-vesi-sokeri -seoksella.

RUNEBERGIN KAKKU

150 g laktoositonta voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl keksimuruja esim. pipareita
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl laktoositonta maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen hyvin sekoittaen.
4. Lisää jauhoseos maidon kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina n. 1 l vuokaan.
6. Paista 200 C, n. 35 min.

Koriste:

Vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Kommentit