PERUNA-HERNECURRY



Löysin tyttäreni kirjahyllystä  Anne Wilsonin Eksoottiset curryruuat -ruokaohjekirjan, josta valmistin ruokaohjetta muokaten helpon ja nopeatekoisen peruna-hernecurryn. Curry maistuu herkulliselta sellaisenaan tai sitä voi tarjota lisäkkeenä, esim. paistetun kalan tai kanan kanssa.

PERUNA-HERNECURRY 3:lle

6 keskikokoista perunaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 tl sinapinsiemeniä
1,5 tl kurkumaa
0,5 tl garam masalaa
Hyppysellinen chilihiutaleita
1 tl suolaa
Hyppysellinen mustapippurirouhetta
1 1/4 dl vettä
1,5 dl pakasteherneitä
Öljyä paistamiseen

1. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Viipaloi sipuli.
2. Kuumenna sinapinsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat poksahdella.
3. Lisää sinapinsiementen joukkoon loraus öljyä, sipuliviipaleet, raastettu inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Kypsennä ne sekoittaen pehmeäksi.
4. Lisää kurkuma, garam masala, suola, mustapippurirouhe, chilihiutaleet ja perunapalat.
5. Sekoita, kunnes perunat ovat mausteseoksen peitossa. Lisää vesi ja keitä hiljaa kannen alla 15-20 min, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
6. Lisää joukkoon herneet ja sekoita varoen.
7. Anna poreilla kannen alla 3-5 min, kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit