MUSTIKKAPIIRAKKA



Mustikkapiirakka maistuu jokaisena vuodenaikana. Mustikkapiirakka muropohjalla on helppo ja nopea valmistaa. Tähän mustikkapiirakkaohjeeseen vaihtelevuutta tuo täytteessä käytetty fariinisokeri, joka antaa piirakalle mukavan, hieman paahteisen maun.

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja:
100 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaurahiutaleita

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
3. Lisää seokseen jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 28cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 prk laktoositonta kermaviiliä
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja

1. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
2. Levitä täyte pohjan päälle.
3 Paista 200C, 30 min.

Nauti esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa!

Kommentit