MUNAKASRULLA


Helppotekoinen munakasrulla taipuu moneksi. Se sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen voi tarjota lämpimänä tai kylmänä. Makuvaihtoehtoja on lukemattomia, voit itse valita täytteeseen mieleisesi raaka-aineet ja mausteet.

MUNAKASRULLA

6 kananmunaa
5 dl laktoositonta maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippurijauhetta

1. Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti. Lisää maito, vehnäjauhot ja mausteet.
2. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun uuni lämpiää.
3. Sekoita taikina ennenkuin kaadat sen leivinpaperoidulle pellille.
4. Paista 225 C n. 15 min.
5. Kumoa kypsä munakas leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

JAUHELIHATÄYTE

1 sipuli
0,5 punainen paprika
400 g jauhelihaa
1 prk laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Pilko sipuli ja paprika. Kuullota paloja hetken aikaa öljyssä.
2. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
3. Lisää jauhelihaseokseen tuorejuusto, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja hauduta 2-3 min.
4. Levitä jauhelihaseos munakaslevyn päälle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Nauti esim. vihersalaatin kanssa




Kommentit