MAUSTEINEN COUSCOUS


Mausteinen couscous sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai lisäkkeenä esim. paistetun kanan kanssa. Helppotekoinen couscous valmistuu todella nopeasti. Mausteista couscousia kannattaakin valmistaa kerralla isompi annos, sillä couscous on herkullista myös lämmitettynä.

MAUSTEINEN COUSCOUS 4:lle

2,5 dl couscousia
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 punaista paprikaa
0,5 keltaista paprikaa
1 dl pakasteherneitä
1 dl rusinoita
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilijauhetta
1 tl suolaa

1. Keitä couscous ohjeen mukaan. Sekoita valmiin couscousin sekaan öljy ja sitruunanmehu.
2. Pilko sipuli ja paprika. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä, lisää joukkoon paprikan palaset ja pakasteherneet. Paista n. 3-5 min.
3. Lisää joukkoon tomaattipyre, valkosipulimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua pari minuuttia. 4. 4. Sekoita paprikaseoksen joukkoon rusinat ja couscous.

Tarjoa turkkilaisen jugurtin kanssa!

Kommentit