LIME-KOOKOSKANA



Lämpimäisen mausteinen lime-kookoskana on erittäin helppo valmistaa. Ruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi annos, sillä kastike on herkullista myös uudelleen lämmitettynä. Keitä lisukkeeksi basmatiriisiä. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen, esim maissijauholla, jolloin kastikkeesta tulee paksumpaa.

LIME-KOOKOSKANA 3:lle

400 g broilerin filesuikaleita
1 punasipuli

Marinadi:
0,5 pestyn limen kuoriraaste
0,5 limen mehu
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl sambal oelek-kastiketta
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl inkiväärijauhetta

1 tl suolaa
1 dl kookoskermaa

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, lisää joukkoon broilerin filesuikaleet. Anna seoksen maustua väh. 30 min.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä, lisää joukkoon marinoidut filesuikaleet. Paista suikaleet lähes kypsiksi,
3. Lisää joukkoon kookoskerma, anna hautua n. 5 min, kunnes liha on kypsää. Lisää suola.

Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Paahdetut cashew-pähkinät
1. Lisää kuivalle ja kuumalle pannulle 1 dl cashew-pähkinöitä.
2. Paahda, kunnes pähkinät saavat hieman väriä.


Ripottele pinnalle paahdettuja ja rouhittuja cashew-pähkinöitä!


Kommentit