ITSENÄISYYSPÄIVÄN LEIVOS



Itsenäisyyspäivä 6.12. on niin hieno juhlapäivä, jolloin kahvipöytään tai jälkiruuaksi sopii juhlava leivos. Herkullinen leivos sopii niin kahvin kuin kuohuviinin kera!

ITSENÄISYYSPÄIVÄN LEIVOS 15 kpl

Kääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4-5 rkl mustikkahilloa

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varoen tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
5. Paista 200 C, n. 10 min
6. Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle.
7. Levitä mustikkahillo kääretortun päälle ja kääri kääretorttu rullalle leivinpaperin avulla.

Vaahtokuorrute

2 dl laktoositonta vispikermaa
2 tl tomusokeria
5 palaa valkoista suklaata rouhittuna

1. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita.
2. Lisää vaahdon joukkoon murskattu valkosuklaarouhe.
3. Pursota tai lusikoi kääretorttupalojen päälle vaahtokuorrutetta ja koristele esim. pilkotuilla ranskanpastilleilla.

Kommentit