Tiikerikakku - kahvikakkujen klassikko kuuluu perinteisiin joululeivonnaisiin. Löysin sattumalta kaupan maustehyllystä raakalakritsijauhetta, jota päätin kokeilla tiikerikakun mausteena sitruunan kanssa.
Raakalakritsijauheen voi korvata esim. turkinpippurirouheella.
SITRUUNA-LAKUTIIKERIKAKKU
250 g laktoositonta voita
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
4 tl raakalakritsijauhetta
1. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää myös sitruunan kuoriraaste.
4. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja sitruunan mehua. Sekoita tasaiseksi.
5. Ota n. 1/3 osa taikinasta erilleen ja sekoita siihen lakritsijauhe.
6. Laita jauhotettuun rengaskakkuvuokaan kerroksittain vaaleaa taikinaa ja lakutaikinaa.
7. Paista 175C, n. 1 h. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Jos haluat raidasta tummempaa, niin lisää lakutaikinaan 1 rkl tummaa kaakaojauhetta.
Kakun voi myös pakastaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!