PIPARIRASIA



Täksi jouluksi ajattelin tehdä piparitalon tilalta piparirasioita. Jouluisia piparirasioita voi tehdä monenlaisella piparimuotilla, tarvitset vain kaksi eri kokoista piparimuottia. Piparirasiat voi täyttää esim. raemakeisilla. Rasian kannen koristamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Kaunis piparirasia sopii hyvin myös lahjaksi!

PIPARIRASIA

1 pkt valmista laktoositonta piparitaikinaa
2 eri kokoista piparimuottia, esim. sydän

1. Sulata piparitaikina ohjeen mukaan ja kauli taikina levyksi.
2. Ota isommalla muotilla pohja- ja kansiosa.
3. Rasian reunaosat saat, kun otat pienemmällä muotilla piparkakun isomman muotin sisältä, jolloin reunaosa jää jäljelle.
4. Paista piparit ohjeen mukaan.
5. Liimaa osat toisiinsa pikeerillä.

Rasian kokoaminen

1. Laita pohjapiparin reunoille pikeeriä.
2. Aseta reunaosa pohjapiparin päälle.
3. Mitä useampaa reunaosaa käytät, sitä syvemmän rasian saat.
4. Koristele kansipipari haluamallasi tavalla.

Vinkki: paista reunaosat erikseen, sillä kapea reunaosa kypsyy nopeammin, kuin kokonainen piparkakku.

Pikeeri eli royal icing

1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl tomusokeria
3-4 tippaa etikkaa tai sitruunamehua

1. Erottele valkuainen keltuaisesta.
2. Vatkaa valkuaista kevyesti.
3. Lisää etikka/sitruunamehu ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
4. Pane kuorruteseos esim. minigrip-pussiin. Sulje pussi hyvin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä.


Kommentit

  1. Ihana idea. Pitää kokeilla tehdä tällaisia.:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vähän harmittaa ja nolottaakin, kun kommentit ovat olleet hävöksissä. Ehditkö kokeilla?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!