ITSETEHTY TUOREJUUSTOLEVITE


Tuorejuustolevitteen valmistaminen onnistuu kotikonstein tosi helposti. Hienointa valmistamisessa on, että voit valita levitteeseen oman mielimakusi. Tuorejuustolevitteen perusaineena käytetään kermaviiliä. Kermaviilistä kannattaa valita rasvaisempi vaihtoehto, sillä maku on sitä täyteläisempi, mitä isompi rasvapitoisuus kermaviilissä on.

ITSETEHTY TUOREJUUSTOLEVITE

1 prk laktoositonta kermaviiliä (15%)

2 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl mustapippurirouhetta
Ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua

1. Laita kermaviili suodatinpussiin ja laita pussi siivilään. Aseta astia siivilän alle ja laita astia siivilöineen jääkaappiin.
2. Anna nesteen valua kermaviilistä yön yli jääkaapissa.
3. Kaavi tahna suodatinpussista astiaan.
4. Sekoita mausteet tahnan sekaan. Levite on heti valmista syötäväksi mutta maku paranee, jos maltat antaa levitteen maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

Tarjoa esim. hapankorppujen kanssa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!