PORKKANA-PISTAASIKAKKU




Porkkanakakusta löytyy jos monenmoista erilaista reseptiä. Tähän porkkanakakkuohjeeseen halusin koota ne porkkanan kanssa sopivat maut, joiden yhdistelmästä pidän tosi paljon eli pistaasipähkinän, vaniljan ja appelsiinin. Kuorrutteessa käytin tuorejuuston tilalta ricottajuustoa, jonka pehmeä maku sopii erinomaisesti porkkana-pistaasikakkuun.

Porkkana-pistaasikakku sopii erinomaisesti myös juhlien noutopöytään.

PORKKANA-PISTAASIKAKKU

3 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3-4 porkkanaa (4 dl) raasteena
1 dl paahdettua pistaasipähkinää murskattuna
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl appelsiinituoremehua

1. Laita uuni lämpenemään 175 C, voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24 cm) ja laita leivinpaperi vuoan pohjalle.
2. Raasta porkkanat hienojakoiseksi.
2. Paahda 2 dl pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla. Siirrä syrjään 1 dl.
3. Lisää pannulle jäävien (koristeeksi tulevien) pistaasipähkinöiden sekaan 1 tl hienoa sokeria, kääntele seosta, kunnes sokeri sulaa. Siirrä pähkinät pois pannulta.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja murskatut pistaasipähkinät (1dl) keskenään erillisessä kulhossa.
4. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää jauho-pähkinäseos ja sekoita.
6. Lisää appelsiinituoremehu taikinaseokseen ja sekoita.
7. Sekoita porkkanaraaste taikinan sekaan.

Paista 175 C, uunin alatasolla 45-50 min tai niin kauan kunnes tikkuun ei jää taikinaa kypsyyttä koettaessa.

Pinnalle:
1 rasia ricottajuustoa (250g)
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

Koristeeksi:
Paahdettua, sokeroitua pistaasipähkinärouhetta




Kommentit