HERNESOSEKEITTO



Lapsen lähdettyä maailmalle, on ruuanlaittokin muuttunut. Nykyään tulee tehtyä usein keittoja, jotka on helppoja ja nopeita valmistaa. Keitot ovat hyviä myös lämmitettyinä.

Hernesosekeitto valmistuu todella nopeasti ja maistuu hyvältä myös kylmänä. Hernesosekeittoa voi maustaa monella eri tavalla, sekaan voi laittaa esim. sinappia tai basilikaa. Sekaan voi laittaa myös kuohuviiniä, jolloin keitosta saa juhlavamman ranskalaisen crème ninon -keittoversion.

HERNESOSEKEITTO 2:lle

1 pieni sipuli
1 pss pakasteherneitä (200 g)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 dl laktoositonta kuohukermaa tai ruokakermaa
Ruokaöljyä
Ripaus mustapippuria
Ripaus meiramia
Hiukan sitruunamehua

1. Paloittele sipuli ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi.
2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio (murustettuna). Keitä 10 min.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kuohukerma ja mausteet ja soseuta keittoa vielä hetki. Voit halutessasi kuohuttaa kerman ennen lisäämistä keittoon.

Tarjoa keitto tarvittaessa nokareella turkkilaista/kreikkalaista jugurttia tai kermaviiliä. Ripottele pinnalle mustapippurirouhetta.

Kommentit