PUNAVIINIMARJAKIISSELI






Kohottakaamme malja kiisselille!  Kiisselit ovat olleet unholassa, ainakin minulla. Tosiasiassa kiisselin teko on helppoa ja vain mielikuvitus on rajana, mitä aineksia kiisselissä käyttää.

PUNAVIINIMARJAKIISSELI 6-8:lle

1 l  vettä
5dl+3dl viinimarjoja
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

1. Mittaa kattilaan 1 l vettä, 5 dl viinimarjoja ja 2 dl sokeria. Keitä n. 15-20 min, siivilöi mehu ja siirrä takaisin kattilaan.
2. Lisää mehun sekaan 3 dl viinimarjoja.
3. Sekoita perunajauhot ja 1 dl vettä seokseksi.
4. Ota kattila pois liedeltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana mehuseokseen kokoajan sekoittaen.
5. Siirrä kattila takaisin kuumalle liedelle ja anna olla niin kauan liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa  2-3 kertaa. Älä keitä! Nosta kattila pois liedeltä.
6. Siirrä kiisseli tarvittaessa tarjoiluastiaan. Sirottele kiisselin pinnalle sokeria, jottei kiisseliin muodostu kalvoa.

Tarjoile esim. kermavaahdon kanssa.

Kommentit