MUSTIKKAJÄÄDYKE


Tämän jäädykkeen ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä jokunen vuosi sitten. Raikas jäädyke tuo mukavaa vaihtelua jälkiruokiin. Jäädykkeen marjoina voi käyttää mitä tahansa tuoreita tai pakastettuja marjoja.

Juhlavamman jälkiruoan jäädykkeestä saa, kun tarjoaa sen esim. lämpimän suklaakastikkeen kera.

MUSTIKKAJÄÄDYKE 4-6 annosta

1 dl laktoositonta vispikermaa
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 prk vähälaktoosista crème fraîchea (150g)
2 tl vaniljasokeria
2dl pakastettuja mustikoita
2 valkuaista

Koristeluun

Pannulla paahdettuja rouhittuja suolapistaasipähkinöitä
Rouhittua gluteenitonta valkosuklaata

1. Mittaa kerma, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna puuhaarukalla/lastalla sekoittaen kiisseliksi. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli.
2. Soseuta crème fraîche ja hieman sulaneet mustikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
3. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa kuohkeaksi. Valkuaisvaahto kannattaa jättää löysähköksi, sillä se helpottaa  valkuaisvaahdon sekoittamista kiisselipohjaan.
4. Sekoita jäähtyneeseen kiisselipohjaan mustikkaseos ja nostele valkuaisvaahto joukkoon kevyesti.
Kumoa 1,5 l vetoiseen kannelliseen astiaan. Pakasta yön yli.

Nosta honeenlämpöön n. 20 min ennen tarjoilua.

Koristele valkosuklaa-pistaasipähkinäseoksella.

Kommentit