Välillä on mukava syödä kevyemmin. Tätä helppotekoista linssikastiketta kannattaa valmistaa kerralla isompikin annos, sillä kastike tykkää myös uudelleenlämmittämisestä! Linssikastike sopii hyvin pastan, perunoiden tai riisin kanssa tarjottavaksi ja kastiketta voi myös käyttää tortillojen täytteenä.
Ilman erillistä jogurttikastiketta ruoka on täysin laktoositon ja gluteeniton.
LINSSIKASTIKE 4:lle
1 sipuli
3 porkkanaa
1 prk punaisia linssejä (290g, esim. GoGreen)
5 dl paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
Hyppysellinen sokeria
Öljyä paistamiseen
1. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkanat.
2. Valuta ja huuhtele linssit.
3. Kuullota sipulisuikaleet ja porkkanaraaste öljyssä. Lisää valkosipulimurska ja linssit ja paseerattu tomaatti. Lisää suola, mustapippurirouhe ja sokeri.
4. Anna hautua 5 min.
5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Annoksen päälle voit laittaa turkkilaisesta jugurtista ja kokojyväsinapista tehtyä kastiketta.
Jogurttikastike
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl kokojyväsinappia
0,5 tl sokeria
Sekoita ainekset keskenään.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!