KOOKOSLOHI


Tämä kookoslohi valmistuu nopeasti. Ruoan tulisuusastetta pystyy itse kukin säätelemään käyttämällä esim. tuoretta chiliä. Itse pidän hieman miedommin maustetusta kookoslohesta, sillä lohen maku jää helposti voimakkaiden mausteiden alle.

Saat annoksesta gluteenittoman, kun käytät kanaliemen tilalla 2 tl suolaa. Kanaliemikuutiot saattavat sisältää pieniä määriä gluteenia.

KOOKOSLOHI 6:LLE

800 g lohifilettä
1 iso sipuli
1/2 suippopaprika tai tavallinen punainen paprika
Tuoretta raastettua inkivääriä (peukalon pään kokoinen pala)
2 rkl currya
1 rkl kurkumaa
1 tl chilihiutaleita
2 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 kanaliemikuutio
2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
Ripaus mustapippurirouhetta

Öljyä paistamiseen

1. Paloittele lohi sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
2. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuksi, leikkaa myös paprika ohuiksi siivuiksi.
3. Kuullota sipuli ja paprika öljyssä, lisää raastettu inkivääri, curry, kurkuma, chilihiutaleet, sokeri, suola ja sitruunan mehu. Murustele kanaliemikuutio seokseen. Kääntele seosta hetken, jotta mausteet sekoittuvat. Siirrä seos syrjään.
4. Lisää pannulle öljyä ja paista lohipalat kevyesti 2-3 erässä. Älä paista liikaa, sillä lohi sitkistyy helposti.
5. Lisää paistettujen lohien sekaan sipuli-paprikamausteseos ja 2 dl kookoskermaa ja mustapippuri-rouhetta. Sekoita varovasti, etteivät kalapalat hajoa. Pienennä lämpöä ja hauduta hetken.
6. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Jos kastike vaikuttaa kuivalta, lisää kookoskermaa tai vettä.

Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa.


Kommentit