HELPPO PAPURIISIPATA 4:lle

Tämä papuriisipata on ollut usein meidän perheen pelastus. Pavuista syntyy nopeasti ja helposti herkullista ruokaa, jota kannattaa tehdä kerralla isompikin annos. Papuriisipata on hyvää myös lämmitettynä.

Tämä papupata on helposti muunneltavissa. Papupataa voi tehdä erilaisista pavuista ja linsseistä, sellaisista joista itse pitää. Kaupoista löytyy halpoja purkitettuja papuja ja linssejä, jotka säilyvät pitkään avaamattomana huoneenlämmössä.
Papupadan tulisuusastetta voi kukin lisätä oman makunsa mukaan esim. tuoreella pilkotulla chilillä.

Ilman tortillachipsikuorrutusta pata on gluteeniton.

Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

HELPPO PAPURIISIPATA 4:lle (20 min)

1 sipuli
3 dl keitettyä riisiä
3 valkosipulikynttä murskattuna
1 tlk mustapapuja 
1 tlk kidneypapuja
6 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia
1 prk tomaattisosetta (75g)
1-1,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilijauhetta
1tl hienoa sokeria
1 prk laktoositonta vispikermaa

Öljyä paistamiseen

1.   Kuullota pilkottu sipuli öljyssä ja lisää keitetty riisi. Paista riisisipuliseosta sen verran, että riisi saa vähän väriä.
2.   Sekoita joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut, pilkottu aurinkokuivattutomaatti ja valkosipulimurska
3.   Lisää tomaattisose, mausteet ja kerma. Tarkista maku, tarvitseeko esim. lisätä suolaa.
4.   Pataa ei tarvitse hauduttaa. Se on heti valmista syötäväksi.

5.   Halutessasi voit murskata muutaman tortillachipsin ja raastaa lisäksi juustoraastetta padan päälle ja laittaa pata hetkeksi uuniin (200 C) grillivastuksen alle, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Tarjoa papupata esim. hedelmäisen vihersalaatin kera.

Kommentit