Tämä
papuriisipata on ollut usein meidän perheen pelastus. Pavuista syntyy nopeasti ja
helposti herkullista ruokaa, jota kannattaa tehdä kerralla isompikin annos. Papuriisipata on hyvää myös lämmitettynä.
Tämä
papupata on helposti muunneltavissa. Papupataa voi tehdä erilaisista pavuista
ja linsseistä, sellaisista joista itse pitää. Kaupoista löytyy halpoja
purkitettuja papuja ja linssejä, jotka säilyvät pitkään avaamattomana huoneenlämmössä.
Papupadan
tulisuusastetta voi kukin lisätä oman makunsa mukaan esim. tuoreella pilkotulla
chilillä.
Ilman tortillachipsikuorrutusta pata on gluteeniton.
Ei
muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!
HELPPO PAPURIISIPATA 4:lle (20 min)
1 sipuli
3
dl keitettyä riisiä
3
valkosipulikynttä murskattuna
1
tlk mustapapuja
1
tlk kidneypapuja
6
puolikasta aurinkokuivattua tomaattia
1
prk tomaattisosetta (75g)
1-1,5
tl suolaa
1
tl mustapippurirouhetta
0,5
tl chilijauhetta
1tl
hienoa sokeria
1
prk laktoositonta vispikermaa
Öljyä
paistamiseen
1. Kuullota pilkottu sipuli
öljyssä ja lisää keitetty riisi. Paista riisisipuliseosta sen verran, että
riisi saa vähän väriä.
2. Sekoita joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut, pilkottu aurinkokuivattutomaatti ja valkosipulimurska
3. Lisää tomaattisose,
mausteet ja kerma. Tarkista maku, tarvitseeko esim. lisätä suolaa.
4. Pataa ei tarvitse
hauduttaa. Se on heti valmista syötäväksi.
5. Halutessasi voit murskata
muutaman tortillachipsin ja raastaa lisäksi juustoraastetta padan päälle ja
laittaa pata hetkeksi uuniin (200 C) grillivastuksen alle, kunnes juusto on
sulanut ja saanut hieman väriä.
Tarjoa
papupata esim. hedelmäisen vihersalaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!