LEMON CURD ELI SITRUUNATAHNA


"NAM! Kaikkein parasta on Lemon curd lättyjen kanssa, paahtoleivän ja voileipäkeksien kanssa ja rautatabletin kanssa jne." sanoi siskoni, kun kuuli että olen valmistanut Lemon curdia. Se on totta! Lemon curd eli sitruunatahna sopii melkein kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan.  Lisäksi tahna on erittäin helppo ja nopea valmistaa.

Tällä perusohjeella voi valmistaa myös kirpeän makuista Lime curdia eli limetahnaa, kun korvaa sitruunan limeillä.

LEMON CURD ELI SITRUUNATAHNA n. 4 dl

2 sitruunaa
2 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g laktoositonta voita tai margariinia

1. Pese sitruunat hyvin ja raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa.
2. Halkaise sitruunat ja purista mehu.
3. Paloittele voi/margariini paloiksi.
4. Sekoita kattilassa sitruunamehu (n. 1 dl), sitruunakuoriraaste, tomusokeri ja kananmunat.
5. Kuumenna seos kiehuvaksi kokoajan sekoitellen ja anna seoksen kypsyä hetken, kunnes seos sakenee.
6. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu voi/margariini joukkoon. Sekoita seos sileäksi.
7. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin.

Lemon curd säilyy jääkaapissa 2-4 viikkoa.

Kommentit