LINSSIMUREKE


Jouluruokien jälkeen on mukava vaihtaa vähän kevyempään. Chilikastike antaa helppoon murekkeeseen lämpöistä mausteisuutta.

LINSSIMUREKE 4-5:lle

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 peruna
1 keskikokoinen porkkana
1 prk (380 g/230 g) punaisia linssejä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl makeaa chilikastiketta
0,25 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
0,25 dl rypsi- tai oliiviöljyä

1. Kuori sipulit ja pilko pieniksi paloiksi.
2. Kuori peruna ja porkkana. Pilko peruna pieniksi paloiksi, raasta porkkana. Kuullota sipuli- ja perunapaloja ja porkkanaraastetta tilkassa öljyä pannulla 5 min.
3. Valuta ja huuhtele linssit lävikössä.
4. Sekoita kulhossa kaurahiutaleiden sekaan chilikastike, vesi, suola,
5. Lisää kulhoon linssit, sipuli-peruna-porkkanaseos, paprikajauhe ja mustapippurirouhe, sekä öljy.
6. Soseuta seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
7. Levitä seos leivinpaperoituun leipävuokaan.
8. Paista 175°, 40-45 min.

Ripottele kypsän murekkeen päälle paprikapaloja ja paahdettua suolacashewrouhetta!

(Paahda kuivalla paistinpannulla 1 dl suolacashewpähkinöitä, rouhi veitsellä jäähtyneet pähkinät)




Kommentit