Herkkupiirakka, joka on helposti muunneltavissa. Keksipohjassa voit käyttää valintasi mukaisia keksejä. Suklaa voi olla tummaa tai valkoista, maitosuklaakin sopii hyvin. Tuorejuusto voi olla myös maustettua. Jouluisen version saat, kun käytät pohjassa pipareita ja täytteessä valkosuklaata ja appelsiinituorejuustoa. Piirakan voi tehdä myös gluteenittomana.
PERSIKKA-SUKLAAPIIRAKKA
Pohja
200 g keksejä, esim. murokeksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte
100 g suklaata
1 prk (410 g/240 g) säilykepersikoita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Hienonna keksit, esim. tehosekoittimessa.
2. Sulata voi ja sekoita se keksimurihin. Painele seos piirakkavuoan ø 26 cm pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka jääkaappiin 10-15 minuutiksi.
3. Paloittele suklaa rouheeksi ja levitä ne piirakkavuoan pohjan päälle.
4 . Pilko persikat ja levitä palat vuokaan suklaan päälle.
5. Sekoita täytteen loput ainekset sekaisin ja kaada seos vuokaan.
6. Paista 175 °, 30-35 min. Tarjoa piirakka hieman lämpimänä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!