SUKLAISET MOKKAPALAT


Kahvipöytien kestosuosikki mokkapalat sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tämä klassikkoleivonnainen valmistuu nopeasti ja vaivattomasti myös gluteenittomana.

SUKLAISET MOKKAPALAT

3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua laktoositonta voita tai margariinia (tai 1,5 dl ruokaöljyä)
2 dl laktoositonta maitoa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3,5 tl leivinjauhoa
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1. Sulata voi mikroaaltouunissa.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa
3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseosta (2-3 erässä). Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää viimeiseksi sulatettu voi ja sekoita hyvin.
6. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 C 15-20 min.

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua laktoositonta voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Sulata voi mikroaaltouunissa.
3. Kaada kuivien aineiden joukkoon kahvi ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä jäähtyneen piirakan päälle.

Ripottele pinnalle gluteenitonta tumma- ja valkosuklaarouhetta.

Kommentit