SUKLAAJUUSTOKAKKU



Tässä suklaajuustokakussa voit käyttää mitä tahansa suklaamakua. Kaupan suklaahyllyn edessä voi tulla jopa valinnanvaikeus, minkä herkkumaun kakkuun valitsee. Mascarponejuuston tilalla voi aivan hyvin käyttää maustamatonta tuorejuustoa. Kakusta pystyy tekemään myös gluteenittoman ja laktoosittoman version.

Täytettä sellaisenaan voi valmistaa moussejälkiruoaksi!


SUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
1 pkt (175 g) Domino -keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250g) mascarponejuustoa
1 levy (190g) mustikkajogurtticrisp -maitosuklaata

1. Hienonna keksi ja sulata voi. Lisää voi keksimurun sekaan ja sekoita hiekkamaiseksi seokseksi.
2. Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle kakkupaperi tai leivinpapteria. Painele keksi-voiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
3. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja sulata suklaa varovasti, sillä suklaa palaa helposti.
4. Vatkaa kerma ja vaniljakastike löysähköksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa vielä, kunnes vaahto on napakampaa.
5. Kaada sulanut suklaa vaahtoon samalla sekoittaen.
6. Levitä suklaavaahto keksipohjan päälle.
7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh. 2 h.

Koristele haluamallasi tavalla!


Kommentit