PERSIKKAUNELMA


Meillä on yleensä jälkiruokapäivä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Keskiviikkona eli pikkulauantaina on mukava juhlistaa alkanutta viikkoa ja odottaa viikonloppua. Persikkaunelma muistuttaa kerrosjugurttia mutta on maultaan pehmeämpää.

PERSIKKAUNELMA 6:lle

Persikkahyytelö:

3 dl persikkasosetta
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

Kerma-jugurttihyytelö:

1,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 rkl laktoositonta turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl appelsiinimehua
1 liivatelehti

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen erillisiin astioihin.
2. Mausta persikkasose sokerilla.
3. Kuumenna appelsiinimehu. Purista kahdesta liivatelehdestä vesi ja liota ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Sekoita hyvin.
4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon jugurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatelehdestä vesi ja liota se kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerma-jugurttiseokseen. Sekoita hyvin.
6. Lusikoi persikkahyytelöä ja kerma-jugurttihyytelöä kerroksittain annosmaljoihin.
7. Nosta annokset hyytymään jääkaappiin n. 3 h tai yön yli.

Koristele appelsiinikuoriraasteella.

Kommentit