KURPITSAPIIRAKKA MELKEIN


En ole koskaan oikein pitänyt kurpitsan mausta. Kun näin Lapin Kansassa kurpitsapiirakan ohjeen, päätin kokeilla miten mangosose toimii kurpitsasoseen tilalla. Ja oikein hyvin toimiikin. Makuelämyksen kruunaa piirakan kanssa tarjottava tuorejuusto-kondensoitu maito -kastike.
Tämä ohje on puolet alkuperäisestä ohjeesta, lisäksi jätin taikinasta pois muskottipähkinän.

KURPITSAPIIRAKKA MELKEIN

Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
Ripaus suolaa
75 g kylmää laktoositonta voita
0,5-1 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 muna
2 dl mangososetta
0,5 tl kanelia
Ripaus jauhettua inkivääriä
Ripaus suolaa
0,5 tlk kondensoitua maitoa (vajaa 200g)

1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola ja lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi.
2. Nypi seos murumaiseksi massaksi
3. Lisää kylmää vettä vähitellen, kunnes taikina pysyy juuri ja juuri kasassa.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.

5. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää mangosose ja mausteet. Lisää kondensoitu maito vähän kerrallaan jasekoita tasaiseksi.
6. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista 200 C 15 min. Laske lämpötila 175 C ja paista vielä 40 min.

Tarjoiluun:

Tuorejuusto-kondensoitu maito -kastike

2 rkl laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kondensoitua maitoa

1. Sekoita ainekset keskenään.

Kommentit