KATTILAPASTA


Joskus tuntuu, että ruokaa tehdessä kertyy paljon astioita. Tämän pastan valmistamiseen ei todellakaan tarvita kuin yksi kattila!

Lisäksi, kun pasta on jäähtynyt, voi kattilan siirtää suoraan jääkaappiin.

KATTILAPASTA 6:lle

1 sipuli
0,5 punaista paprikaa
0,5 vihreää paprikaa
0,5 keltaista paprikaa
1 porkkana (raasteena)
400 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pkt paseerattua tomaattia (500g)
6 dl vettä
4 dl täysjyväpastaa
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
Muutama tuore basilikanlehti silputtuna (tai 1 tl kuivattua basilikaa)
1 tl sokeria

Öljyä paistamiseen

1. Pilko sipulit, paprikat ja raasta porkkana.
2. Kuullota kattilassa sipuli- ja paprikapalaset. Lisää jauheliha joukkoon ja paista kypsäksi.
3. Lisää seokseen valkosipulimurske ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
4. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Kun seos alkaa kiehua, lisää pasta. Keitä niin kauan, kunnes pasta on kypsää. Lisää mausteet ja sekoita.
5. Tarkista maku!

Ripottele pinnalle mustapippurirouhetta ja nauti!





Kommentit