OMENAPIIRAKKA


Tämän piirakan ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka -osiosta vegaanisena versiona.  Muutin piirakan kohdalla muutaman aineksen; käytin kaurajuoman tilalla laktoositonta kevytmaitoa ja luumutäytteen tilalla omenaviipaleita.

Kotimaisia omenoita ei vielä ollut piirakkaa tehdessä saatavilla, joten tässä ohjeessa käytin ulkolaisia omenoita. Seuraavalla kerralla aion kokeilla täytteenä jotain marjoja.

Ohjeessa kananmuna on korvattu banaanilla. Gluteenittoman version saa, kun korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.


Kuorrutuksessa käytin mantelilastuja ja sokeria.

OMENAPIIRAKKA 12 palaa

100g laktoositonta voita tai margariinia
2 omenaa
1 banaani
1 sitruuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl laktoositonta kevytmaitoa

1. Ota voi/margariini hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 C.
2. Vuoraa n. 20x26 cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla.
3. Kuori omenat ja ripottele päälle sitruunamehua, jottei omena tummu. Viipaloi omenat, ripottele lisää tarvittaessa sitruunanmehua.
4. Soseuta banaani haarukalla. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
5. Vatkaa voi/margariini, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita banaanisose ja sirtuunakuoriraaste vaahtoon.
6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan.
7. Asettele omenaviipaleet taikinaan. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria (1 rkl).

Kypsennä uunissa 30-35 min. Anna piirakan jäähtyä.

Vinkki: Tein piirakalle kastikkeen sekoittamalla 2 dl kreikkalaista jugurttia ja 1 rkl Lemon Curdia.
Piirakka maistuu herkulliselta myös vaniljakastikkeen kanssa.










Kommentit