MUSTAPIPPURILEVITE


Mustapippurilevitteen perusteena on voi-öljy-vesi -seos, jota voi maustaa monella eri tavalla. Rypsiöljyn tilalla  voi käyttää myös voimakkaamman makuisia öljyjä, kuten esim. oliiviöljyä.

MUSTAPIPPURILEVITE

Perusohje voilevitteelle:

Voin, öljyn ja veden määrä on suhteessa 1:1 eli tässä ohjeessa käytin

1 dl rypsiöljyä
100 g voita
1 dl kylmää vettä

1. Mittaa sekoituskulhoon 1 dl rypsiöljyä.
2. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Tai voit pehmittää voita mikrossa sulatusteholla hetken aikaa. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja lisää öljyn sekaan.
3. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Kaada vesi seokseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää ruokalusikallinen mustapippurirouhetta ja sekoita tasaiseksi. Laita levite sopivaan astiaan. Siirrä levite jääkaappiin kiinteytymään.





Kommentit