VAALEA ROSOLLI


Rosolli kuuluu perinteisesti joulutarjottaviin. Vaaleassa rosollissa punajuuri on korvattu persimonilla. Helpon rosollin ehtii tekemään vielä jouluaattona.

VAALEA ROSOLLI 6:lle

2 keitettyä perunaa
2 keitettyä porkkanaa
1 punasipuli
1 persimon
2 maustekurkkua
1 rkl oliiviöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
Hyppysellinen mustapippurirouhetta

1. Keitä perunat ja porkkanat suolatussa vedessä.
2. Kuutioi maustekurkut ja punasipuli, sekoita keskenään. Lisää joukkoon oliiviöljy, omenaviinietikka ja mausteet.
3. Kuutioi persimon sekä jäähtyneet perunat ja porkkanat. Lisää ne kurkku-sipuli -seoksen joukkoon.
4. Anna rosollin maustua pari tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit