OMENA-KYLMÄSAVULOHISALAATTI


Omena sopii erittäin hyvin yhteen kalan, etenkin savustetun kalan kanssa. Olen nähnyt aluperin tämän salaatin ohjeen K-ryhmän ruokaohjeissa, jossa omenan tilalla on käytetty päärynää.

Omena-kylmäsavulohisalaatti sopii tarjottavaksi joulupöytään alku- tai lisäkesalaattina.

OMENA-KYLMÄSAVULOHISALAATTI 3:lle

1 omena
150 g kylmäsavulohta
3/4 pss rucolaa

Rucolaöljy:

1/4 osaa rucolaa
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl sitruunanmenhua
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria

1. Kuori omena ja ota ohuita viipaleita kuorimaveitsellä tai paloittele omena.
2. Viipaloi kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita rucola ja öljy sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu, suola ja sokeri.
4. Lisää rucolaöljyn sekaa omena ja sekoita varovasti.
5. Levitä rucola tarjoiluastiaan salaattipediksi. Asettele lohi- ja omenaviipaleet salaatin päälle.

Ripottele pinnalle paahdettuja auringonkukan siemeniä.

Paahdetut auringonkukansiemenet

0,5 dl auringonkukan siemeniä

1. Paahda kuivalla pannulla siemeniä, kunnes siemenet saavat hieman väriä.

Kommentit