MUSTIKKA-LIMEMINIKAKUT


Mustikka ja lime muodostavat keskenään mainion makuparin. Minikakkujen pohjana voi käyttää mitä tahansa keksejä. Tässä ohjeessa käytin tekemiäni limekeksejä, josta löytyy ohje Pippuripyreen ohjeista.

Mustikka-limevaahdon voi tarjota myös jälkiruokana, kun lusikoi tai pursottaa vaahdon erillisiin annosmaljoihin.

MUSTIKKA-LIMEMINIKAKUT 12 kpl

Gluteenittomia limekeksejä 12 kpl

Täyte:

3 liivatetta
1 dl laktoositonta vaaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 limen kuoriraaste
3 rkl limemehua
0,5 prk laktoositonta maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta hyvin pestyn limen kuoriosa.
2. Vaahdota vaniljakastike.
3. Sekoita keskenään maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja limen kuoriraaste.
4. Lisää jäiset mustikat ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
5. Sekoita vaniljavaahto mustikkaseoksen joukkoon.
6. Kuumenna limemehu ja lisää liivate kuumaan mehuun. Sekoita liivate mustikkavaahdon sekaan.
7. Anna mustikkavaahdon hyytyä jääkaapissa n. 30 min.
8. Laita mustikkavaahto pursotinpussiin ja pursota vaahtoa keksien päälle.

Anna hyytyä n. 2h ennen tarjoilua

Kommentit