GEISHA-MUSTIKKAVAAHTO


Monilla varmaan on jäänyt joululta konvehteja, joita ei ole jaksanut syödä tai joiden maku ei ole miellyttänyt. Tässä ohjeessa käytetyn tumman geishan maku sopii loistavasti yhteen mustikan kanssa. Ohjeessa käytetty rahka tekee vaahdosta hieman kevyemmän.

GEISHA-MUSTIKKAVAAHTO 6:lle

1 dl pakastemustikoita
1 rkl sokeria
1 prk laktoositonta maitorahkaa
2 dl + 0,5 dl laktoositonta vaniljakastiketta
8 kpl tummaa geisha -konvehtia, joista 3 kpl pilkotaan paloiksi vaahdon sekaan.

1. Mittaa kattilaan pakastemustikat, keitä kunnes mustikat pehmenevät. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila pois liedeltä.
2. Vaahdota 2 dl vaniljakastiketta, lisää joukkoon maitorahka.
3. Sulata mikrossa 5 kpl geisha -konvehtia. Sekoita sulaneen suklaan sekaan 0,5 dl vaniljakastiketta.
4. Lisää suklaakastike ja mustikkahillo rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Pilko 3 kpl geisha -konvehteja paloiksi ja lisää rahkaseoksen joukkoon.

Vaahto on parhaimmillaan heti nautittuna!





Kommentit