APPELSIINI-RICOTTAKAKKU


Kuivakakusta voi tehdä myös täytekakun. Kakku kannattaa täyttää ja kuorruttaa edellisenä päivänä, jolloin kakku ehtii hyvin tekeytymään. Ricottajuusto taipuu monipuolisesti niin suolaisiin ruokiin kuin makeisiin herkkuihin. Kehittelemäni appelsiini-ricottakakun voi tehdä myös rengasvuokaan ja nauttia sitä perinteisesti kuivakakkuna. Kakku sopii erinomaisesti joulun kahvipöydän tarjottavaksi.

APPELSIINI-RICOTTAKAKKU

150 g laktoositonta voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
1 dl laktoositonta ricottajuustoa (esim. Accadi)

1. Sekoita vehnäjauhot ja sooda erillisessä astiassa.
2. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
4. Lisää taikinan sekaan appelsiinin kuoriraaste.
5. Lisää taikinaan vuorotellen (kahdessa erässä) jauhoseos ja appelsiinimehu.
6. Lisää ricottajuusto.
7. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175C, uunin alimmalla tasolla 45-50 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

Kakun täyttäminen

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl tomusokeria
1 appelsiinin mehu kakun kostutukseen
Appelsiinin kuoriraaste

1. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu.
2. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste.
3. Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta alempi kakkulevy appelsiinin mehulla. Lisää levyn päälle maustettu kermavaahto.
4. Aseta toinen kakkulevy vaahdon päälle. Kostuta kakkulevy appelsiinimehulla

Kuorrute

0,5 dl laktoositonta kermaa
200 g laktoositonta ricottajuustoa
2 tl tomusokeria

1. Sekoita ainekset sähkövatkaimella sekoittaen.
2. Levitä kermajuustoseos kakun päälle.
3. Koristele esim. appelsiinimarmeladin paloilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kommentit