PERSIMONPAISTOS JA KARDEMUMMAVAAHTO


Persimon, kaki, sharon, kakiluumu - herkullisella hedelmällä on monta nimeä. Persimon tuo vaihtelua ruuanlaittoon. Persimon sopii hyvin myös monen mausteen kanssa, erityisen hyvin se sointuu kardemumman kanssa.

PERSIMONPAISTOS 6-8:lle

2 kpl persimonia
100 g laktoositonta voita
3 dl kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

1. Kuori ja pilko persimonit. Laita pilkotut persimonit voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Sekoita sulatetun voin sekaan kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet.
3. Levitä kaurahiutaleseos persimonpalojen päälle.
4. Paista 200 C, 30 min.

KARDEMUMMAVAAHTO

1,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 rkl laktoositonta mascarponejuustoa
1 tl kardemummaa

1. Vatkaa vaniljakastike ja mascarponejuusto vaahdoksi, lisää joukkoon kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Nauti hieman jäähtyneen persimonpaistoksen kanssa!



Kommentit