MOSKOVAN PATA HIRVENLIHASTA


Moskovan pata taitaa olla alkujaan Mysi Lahtisen ideoima pataruoka. Moskovan pata tehdään alun perin naudanpaistista mutta tässä ohjeessa olen korvannut naudanlihan hirvenlihalla. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään cayennepippuria, lihalientä ja vehnäjauhoja. Olen myös muokannut ohjetta mm. paistoajan suhteen, sillä hirvenliha vain paranee, kun paistoaika pitenee.

MOSKOVAN PATA HIRVENLIHASTA

1 kg hirvenpaistia
3 pientä sipulia
3 venäläistä kurkkua
3 rkl hunajaa
2 tl mustapippurirouhetta
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl perunajauhoja
3-4 dl kasvislientä
0,5 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura)
1 prk (130g) smetanaa
Voita paistamiseen

1. Pilko sipuli ja kurkku. Kuullota padassa sipulit. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon kurkkupalat, hunaja, mustapippurirouhe ja chilikastike. Siirrä pata syrjään.
2. Pilko liha ja paista lihapalat muutamassa erässä. Lisää lihat sipuliseokseen. Huuhtele pannu vedellä ja lisää vesi pataan.
3. Lisää pataan perunajauhot ja sekoita hyvin.
4. Murustele pataan sinihomejuusto ja lisää smetana. Sekoita.
5. Lisää lopuksi 3-4 dl kasvislientä (kunnes lihat peittyvät)
6. Paista uunissa kannen alla 200 C 1 h, laske lämpötila 150 C ja jatka paistamista 0,5 h. Laske vielä lämpötila 125 C jatka paistamista 0,5 h.
7. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Nauti esim. uunilohkoperunoiden kanssa!

Kommentit