LIHAMUREKE



Lihamureke on siitä helppo ruoka, että siihen saa vaihtelevuutta erilaisilla mausteilla ja täytteillä. Mureke on myös älyttömän hyvää kylmänä leivän päällä!

LIHAMUREKE 4:lle

400 g jauhelihaa
1 sipuli
5 kpl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl kuivattua basilikaa

0,5 dl paseerattua tomaattia
0,5 dl laktoositonta ruokakermaa
1,5 dl kaurahiutaleita

1. Mittaa kulhoon paseerattu tomaatti, ruokakerma, kaurahiutaleet ja kuivat mausteet. Anna kaurahiutaleiden turvota n. 10 min.
2. Pilko sipuli ja kuullota pehmeäksi tilkassa öljyä.
3. Sekoita kaurahiutaleseokseen jauheliha, pilkottu aurinkokuivattu tomaatti, sipuli ja kananmuna. Sekoita taikinaksi.
4. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja muotoile murekeseos uunivuokaan.
5. Paista 200 C 30-40 min. Kypsennysaikaan vaikuttaa murekkeen paksuus ja muoto.
6. Anna murekkeen vetäytyä 10 min ennen leikkaamista.

Nauti esim.  vihersalaatin ja punajuuri-omena -raasteen kanssa.

Kommentit