KETTUKARKKIVIINERIT



Joulu lähestyy ja olisi aika miettiä, mitä herkkuja leipoisi. Kettukarkkiviinerit ovat hyvä vaihtoehto perinteisille joulutortuille. Viinereistä voi tehdä myös puolitetun version.

Kettukarkkien maku sopii erinomaisesti kahvin kanssa, joten viinerit kannattaakin koristella kahvinmakuisella kuorrutteella.

KETTUKARKKIVIINERIT

1 pkt laktoosittomia torttutaikinalevyjä
1 pss Kettu -karkkeja (Pihlaja)

1. Sulata taikinalevyt.
2. Painele sormella torttulevyn keskiosaan painauma ja asettele painaumaan kettukarkkeja peräkkäin. Jätä ylä- ja alareunaan riittävästi tilaa, jotta taikina pääsee paistuessa nousemaan.
3. Voitele levyn reunaosat kananmunalla.
4. Paista 225 C 10 min.

KAHVIKUORRUTE

3 rkl sulatettua laktoositonta voita
2,5 dl tomusokeria
2 rkl kylmää kahvia

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Koristele jäähtyneet viinerit kuorrutteella.

Voit halutessa ripotella lisäksi pikakahvimuruja viinereiden päälle!




Kommentit