APPELSIINIPOSSET



Löysin tämän ohjeen Yhteishyvä -lehden ruokaohjeista joku aika sitten. Jälkiruoka on erittäin helppo tehdä ja maku on kerrassaan taivaallinen! Appelsiiniposset ovat yksi hyvä vaihtoehto joulupöydän tai pikkujoulujen jälkiruuaksi.

APPELSIINIPOSSET 6 annosta

5 dl laktoositonta kuohukermaa
1 dl sokeria
1 appelsiinin kuoriraaste
0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl sitruunamehua

1. Pese appelsiini hyvin ja raasta keltainen kuoriosa.
2. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä 5 min kokoajan sekoittaen.
3. Nosta kattila pois levyltä ja lisää kermaseokseen appelsiini- ja sitruunamehu sekä appelsiinin kuoriraaste.
4. Jaa seos pieniin annoslaseihin.
5. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 4 h.

Koristele esim. laktoosittomalla ja gluteenittomalla suklaarouheella.

Kommentit