COLESLAW



Coleslaw -kaalisalaatti sopii hyvin liha- ja kalaruokien sekä grilliruokien kanssa. Salaatin valmistaminen on helppoa, mutta vaatii hieman aikaa maustuakseen. Tässä ohjeessa salaatin kastiketta on kevennetty jugurtilla.

COLESLAW 4:lle

1 pienehkö kaali (500 g)
2 keskikokoista porkkanaa
1 dl laktoositonta majoneesia
1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
2 tl omenaviinietikkaa
1,5 tl sinappia
3 tl sokeria
Ripaus suolaa

1. Sekoita majoneesi, jugurtti, omenaviinietikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
2. Kuori ja raasta porkkanat, lisää raaste kastikkeen sekaan.
3. Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Puristele kaalisuikaleita leivinlaudan päällä hetken aikaa, jolloin kaali hieman pehmenee. Lisää suikaleet kulhoon ja sekoita.
4. Nosta salaatti jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kommentit