VANILJAINEN PANNACOTTA


Pannacotta on helppotekoinen klassikkojälkiruoka! Kevyemmän version pannacotasta saa, kun korvaa osan kermasta jugurtilla. Pannacotan voi valmistaa myös annosmaljojen sijaan isompaan tarjoiluastiaan, josta jokainen voi kauhaista herkkua mieleisensä verran.

Pannacotan perustaa voi maustaa monella eri tavoin ja makeisuusastetta voi itse kukin vaihdella mieleisekseen. Jugurttipohjainen pannacotta sopii myös aamupalaksi nautittavaksi myslin, marjojen ja hunajan kanssa.

VANILJAINEN PANNACOTTA 4:lle

2 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
2 rkl sokeria
2 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
0,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Pakastemustikoita
Gluteenitonta tummaa suklaata rouhittuna

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 min.
2. Laita kuohukerma, fariinisokeri ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokerit ovat sulaneet.
3. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sulata se kuumaaan kermaan kokoajan sekoittaen.
4. Sekoita kulhossa jugurtti, vaniljakastike ja vaniljasokeri.
5. Lisää joukkoon kermasokeriseos ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada seos annosmaljoihin tai isompaan tarjoiluastiaan. Laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 h.
7. Koristele annos esim. pakastemustikoilla ja suklaarouheella.

Kommentit