SALMIAKKI-TUOREJUUSTOKAKKU





Tyttäreni viimeiselle työpäivälle apteekissa valmistin tuorejuustokakun, jonka makuaineena käytin tietenkin Haganolin apteekin salmiakkimixeriä. Kakun makeisuusastetta voi muunnella lisäämällä tai vähentämällä sokerin määrää tuorejuustoseoksessa.

SALMIAKKI-TUOREJUUSTOKAKKU

Pohja:
15 kpl gluteenittomia digestivekeksejä
50 g sulatettua laktoositonta voita

Täyte:
1 prk laktoositonta vadelmatuorejuustoa (200g)
1 prk laksoositonta maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1 dl laktoositonta kermaa
1-2 dl sokeria
1 dl salmiakkimixtuuraa
4 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä

1. Hienonna keksit ja sulata voi. Lisää voi keksimurun sekaan ja sekoita hiekkamaiseksi seokseksi.
2. Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle kakkupaperi tai leivinpaperia. Painele keksi-voiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 min.
4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustot, sokeri ja salmiakkimikstuura.
5. Puristele liivatelehdistä vesi ja lisää ne kiehuvaan vesitilkkaan.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin.
7. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen, niin että seos on tasaista.
8. Kaada täyte vuokaan keksimurujen päälle. Hyydytä seosta jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
9. Pyöräytä tarvittaessa varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
10. Koristele kakku haluammallasi tavalla.


Kommentit