MUSTIKKAPUURO


Puolukkaa käytetään perinteisesti marjapuuron marjana. Puuron marjoiksi käy mikä tahansa marja, myös omena, kuivatut luumut ja säilykepersikka sopii hyvin. Marjapuuroa voi myös maustaa monella tavalla, esim. kanelilla, vaniljasokerilla tai kardemummalla. Maustamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Runsaskuituisesta kauramannasuurimosta ei tule yhtä kuohkeaa vispipuuroa kuin tavallisesta mannasuurimosta.

MUSTIKKAPUURO

1 l vettä
3 dl pakastemustikoita
1,5 dl kauramannasuurimoita
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, mustikat ja suola. Anna kiehahtaa.
2. Ripottele vatkaten sekaan kauramanna ja anna kypsyä 10 min. Sekoita välillä kypsennyksen aikana.
3. Jäähdytä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeammaksi.

Jos pidät sileämmästä puurosta, voit keittää ensin mustikat ja siivilöidä seoksen, ennenkuin lisäät sokerin ja suolan.

Tarjoa puuroa vaniljakastikkeen tai maidon kanssa. Herkullista myös ilman!


Kommentit