MOKKASEMIFREDDO





Olen ihastunut italialaisiin jälkiruokiin niiden helppotekoisuuden ja ennenkaikkea niiden herkullisuuden vuoksi. Lisäksi semifreddoa pystyy maustamaan monella eri tavalla. Juhlavamman semifredosta saa, kun kruunaa sen esim. lämpimällä kinuski- tai suklaakastikkeella.

Kun jäädykkeen nostaa jääkaappiin n. 1 h ennen tarjoilua, saa semifredon rakenne pehmeän suutuntuman ja semifredon ainesten maku korostuu pehmeällä tavalla.

MOKKASEMIFREDDO 4:lle

0,5 prk laktoositonta mascarponejuustoa
0,5 prk ricottajuustoa
1,25 dl laktoositonta vaahtotuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora)
0,5 dl tomusokeria
1 rkl pikakahvijauhetta
50 g gluteenitonta tummaa suklaata hienonnettuna (esim. Brunberg)

Koristeluun: rouhittua gluteenitonta tummaa, vaaleaa ja valkoista suklaata (esim. Panda)

1. Sekoita juustot erikseen ensin, jotta saat massasta tasaisemman.
2. Hienonna suklaa pieniksi murusiksi.
3. Vaahdota erillisessä astiassa vaniljakastike, lisää joukkoon tomusokeri, pikakahvijauhe ja hienonnettu suklaa, sekä juustosekoite.
4. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.
5. Annostele erillisiin pakkasen kestäviin annosmaljoihin tai isoon tarjoiluastiaan.
6. Jäädytä ainakin 4 h tai yön yli peitettynä pakastimessa.

Koristele ennen tarjoilua!




Kommentit