LASAGNE


Lasagnea tulee tehtyä aika harvoin, aivan liian harvoin. Lasagnesta saa helposti herkullista ruokaa isommallekin porukalle. Lasagnen valmistaminen ei ole lainkaan niin vaivalloista, kuin usein kuvitellaan. Erilaisia makuvariaatioita lasagneen saa, kun lisää esim. porkkanaa tai korvaa jauhelihakastikkeen linssikastikkeella.

LASAGNE 4:lle

9-10 lasagnelevyä
Pinnalle mozzarella-juustoraastetta

Jauhelihakastike:

200 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
Öljyä

1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä paistinpannulla/kasarissa, lisää joukkoon jauheliha ja murskattu valkosipuli. Paista kypsäksi.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua kannen alla sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastike:

2 rkl laktoositonta voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 l laktoositonta kevytmaitoa
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippurirouhetta
100 g vähälaktoosista mozzarella-juustoraastetta

1. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito.
2. Sekoita koko ajan ja keitä parisen minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.

Lasagnen kokoaminen:
1. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä.
2. Kaada levyjen päälle jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Täytä näin seuraavat kerrokset. Viimeisen kerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla 200 C 30-40 min. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 5-10 min ennen tarjoamista.


Kommentit